POSTANITE SeniorMEMO organizacija

Odlična priložnost za vse organizacije, ki delajo s seniorji

Omogočite vašim varovancem boljše pogoje za razvoj svojih umskih potencialov. Vključite se v projekt, ki se širi po celem svetu in spodbuja ljudi ter jim omogoča izboljšati sposobnost pomnjenja in učenja tudi v tretjem življenjskem obdobju.

Kaj je SeniorMEMO projekt? SeniorMEMO je projekt, ki ga Univerzum Minerva Maribor v sodelovanju z Nacionalnim svetom miselnih športov Slovenije pripravlja za vse zainteresirane skrbnike, ki želijo izvajati predtekmovanja v pomnjenju za seniorje (šolska raven tekmovanja) po pravilih svetovne organizaciji miselnih športov. Namen projekta je spodbujat miselno aktivnost slovenskih starostnikov ter med njimi krepiti zavedanje o pomembnosti »treniranja« možganov.

Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Seniorji, ki bodo dosegli predvidene rezultate na  predtekmovanju SeniorMemo, bodo na ta način prejeli vstopnico na državno tekmovanje Memoriada.

KDO VSE LAHKO TEKMUJE?

Udeležba na tekmovanju v pomnjenju je namenjena vsem, ki želijo preizkusiti svoj spomin, ne glede na starost ali izobrazbo. Tekmovalne discipline so zasnovane tako, da se merijo le spominske sposobnosti tekmovalce v posameznih starostnih skupinah, ne pa posameznikovega znanja iz posameznega področja. Tekmuje se v pomnjenju v 7 disciplinah (pomnjenje binarnih števil, naključnih števil, datumov zgodovine in prihodnosti, obrazov in imen, naključnih besed, abstraktnih slik in hitrostne karte) po pravilih Svetovne organizacije miselnih športov (World Memory Sports Council). Tekmovanje v pomnjenju ni namenjeno merjenju znanja, ampak temelji zgolj na spominskih sposobnostih.

 

S vključitvijo v projekt boste svojim varovancem omogočili spoznavanje tehnik in metod, ki omogočajo boljše pomnjenje ter delujejo kot preventiva pred boleznimi vezanimi na pešanje spomina. Ob tem pa ni za zanemarit dejstva, da gre za zabavno in zanimivo druženje ter aktivno preživljanje prostega časa.

Vključene organizacije bodo imele brezplačen dostop do znanj za izvedbo predtekmovanj v pomnjenju in dostop do testov ter pristojnost, da izvedejo predtekmovanje.

 

Učitelji mentorji, ki želijo trenirati starejše in poznati orodja, kako se spoprijeti z reševanjem nalog se lahko prijavijo v program MEMORY TRENER, ki bo potekal v Mariboru, s pričetkom 15.09.2014.

 

Pridobitev naziva SeniorMEMO organizacija® je brezplačna.

 

 

 

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

*

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>