Vabilo na posvet: Urjenje spomina ustavlja pešanje spomina?

EIC Univerzum Minerva Maribor ob tednu možganov vabi na strokovni posvet z naslovom “URJENJE SPOMINA USTAVLJA PEŠANJE SPOMINA?” 

Posvet se bo odvijal na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru (Koroška cesta 160, 2000 Maribor) v petek 15. marca 2013 ob 10. uri.

Program strokovnega posveta:

1.        Uvodni pozdrav
2.        Izhodišča: Pešanje spomina pri starostnikih
3.        Tehnike urjenja spomina, primer dobre prakse iz Nemčije
4.        Samopomoč pri pešanju spomina, primer dobre prakse iz Slovenije
5.        Skupna razprava

Program za samopomoč pri pešanju spomina MemoHELP, je “na poti” že eno leto in v tem času je znanje o urjenju spomina usvojilo že več kot 200 posameznikom starih nad 65 let. Znanje se multiplicira še na druge zainteresirane skupine in do konca projekta bomo s projektom MemoHELP pokrili področje celotne Slovenije.

Kakšne so smernice urjenja spomina in krepitve možganov in kako si lahko starostniki okrepijo in urijo svoj spomin, se bomo pogovarjali s strokovnjakom iz Nemčije, s predstavnico Mreže za zdravje ter predstavnikom trenerjev programa MemoHELP.

Vabljeni k aktivni udeležbi!

Zaradi lažje organizacije zaželjene prijave na 051 244 399 ali 0590 555 75 oz preko maila na memohelp@umi.si.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

*

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>