Vabilo na posvet o paliativni oskrbi z mednarodno udeležbo

Paliativna oskrba si kljub vsem oviram počasi utira pot v zdravstveni oskrbi tudi v Sloveniji. Posamezni izvajalci v zdravstveni dejavnosti te ovire počasi, a uspešno premagujejo, saj se zavedajo izredne pomembnosti paliativne oskrbe za paciente. Taka oskrba dokazano prispeva k višji kakovosti življenja in podaljšuje doživetje pacientov.

Da bi ob uvajanju novosti lažje prestopili ovire, ki so jih strokovnjaki v drugih državah že uspešno rešili, je organiziran dvodnevni posvet o paliativni oskrbi, ki bo 26. in 27. Avgusta 2013 na Brdu pri Kranju in kamor vljudno vabimo  tudi vas, da predstavite svoje ideje in zamisli in pripomorete k reševanju problematike.

Pridružite se nam, skupaj bomo tlakovali pot, oblikovali cilje in se povezali s tujimi strokovnjaki, izvajalci, uporabniki, pacienti. Vabimo vas, da dodate svoj kamenček v mozaiku na skupni poti.

Posvet je organiziran v obliki plenarnih predavanj, delavnic, srečanj posameznih sekcij, posterskih predstavitev, delovnega kosila in sestankov za zaključene skupine.

V času posveta spodbujamo koncept ‘open space’ (pogovor s strokovnjakom). Koncept je zasnoval Harrison Owen, ki je opazil, da so najbolj plodoviti pogovori ob kavi, kjer se oblikuje veliko idej in porodi novih vprašanj. Vsi udeleženci bodo imeli možnost ta vprašanja zastaviti predavateljem. Zbirali jih bomo na posebnih mestih in potem tudi označili, kdaj bodo možni odgovori nanje.

Posamezni paliativni timi se bodo predstavljali v obliki posterjev. Posterji bodo viseli ves čas posveta. V času kosila bo organiziran obhod okrog posterjev.

Velikost posterja naj bo 120 krat 90 cm. Rok za oddajo povzetkov posterjev je 24.9.2013

REGISTRACIJA IN PRIJAVA

Možne so le vnaprejšnje prijave, ki jih zbiramo do zasedbe mest.

Prijavite se na e-naslov: szpmslovenija@gmail.com.

Kontaktna oseba za prijave je Barbara Kosmina Štefančič, gsm: 041 697 606.

Kotizacija je 80 EUR. V prijavi prosimo, obvezno navedite naslov plačnika. Po dogodku boste prejeli račun na naslov plačnika.

Dnevne kotizacije niso možne. Kotizacije so oproščeni študentje, upokojenci, sekundariji in prostovoljci. Kotizacija vključuje vstop na predavanja, gradivo, kosilo, kavo med odmori, potrdilo o udeležbi.

KRAJ POSVETA

Posvet je organiziran na Brdu pri Kranju, Predoslje 39, 4000 Kranj. Udeležencem posveta je na voljo  brezplačno parkirišče.

Vir in več informacij nadete na www.paliativa.ezdrav.si ter na e-naslovu szpmslovenija@gmail.com

Vabimo vas tudi k podpisu peticije.

Paliativna oskrba je osnovna človekova pravica. (klinkni na link)

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

*

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>