Vabilo na posvet o paliativni oskrbi z mednarodno udeležbo

Paliativna oskrba si kljub vsem oviram počasi utira pot v zdravstveni oskrbi tudi v Sloveniji. Posamezni izvajalci v zdravstveni dejavnosti te ovire počasi, a uspešno premagujejo, saj se zavedajo izredne pomembnosti paliativne oskrbe za paciente. Taka oskrba dokazano prispeva k višji kakovosti življenja in podaljšuje doživetje pacientov.

Da bi ob uvajanju novosti lažje prestopili ovire, ki so jih strokovnjaki v drugih državah že uspešno rešili, je organiziran dvodnevni posvet o paliativni oskrbi, ki bo 26. in 27. Avgusta 2013 na Brdu pri Kranju in kamor vljudno vabimo  tudi vas, da predstavite svoje ideje in zamisli in pripomorete k reševanju problematike.

Pridružite se nam, skupaj bomo tlakovali pot, oblikovali cilje in se povezali s tujimi strokovnjaki, izvajalci, uporabniki, pacienti. Vabimo vas, da dodate svoj kamenček v mozaiku na skupni poti.

Posvet je organiziran v obliki plenarnih predavanj, delavnic, srečanj posameznih sekcij, posterskih predstavitev, delovnega kosila in sestankov za zaključene skupine.

V času posveta spodbujamo koncept ‘open space’ (pogovor s strokovnjakom). Koncept je zasnoval Harrison Owen, ki je opazil, da so najbolj plodoviti pogovori ob kavi, kjer se oblikuje veliko idej in porodi novih vprašanj. Vsi udeleženci bodo imeli možnost ta vprašanja zastaviti predavateljem. Zbirali jih bomo na posebnih mestih in potem tudi označili, kdaj bodo možni odgovori nanje.

Posamezni paliativni timi se bodo predstavljali v obliki posterjev. Posterji bodo viseli ves čas posveta. V času kosila bo organiziran obhod okrog posterjev.

Velikost posterja naj bo 120 krat 90 cm. Rok za oddajo povzetkov posterjev je 24.9.2013

REGISTRACIJA IN PRIJAVA

Možne so le vnaprejšnje prijave, ki jih zbiramo do zasedbe mest.

Prijavite se na e-naslov: szpmslovenija@gmail.com.

Kontaktna oseba za prijave je Barbara Kosmina Štefančič, gsm: 041 697 606.

Kotizacija je 80 EUR. V prijavi prosimo, obvezno navedite naslov plačnika. Po dogodku boste prejeli račun na naslov plačnika.

Dnevne kotizacije niso možne. Kotizacije so oproščeni študentje, upokojenci, sekundariji in prostovoljci. Kotizacija vključuje vstop na predavanja, gradivo, kosilo, kavo med odmori, potrdilo o udeležbi.

KRAJ POSVETA

Posvet je organiziran na Brdu pri Kranju, Predoslje 39, 4000 Kranj. Udeležencem posveta je na voljo  brezplačno parkirišče.

Vir in več informacij nadete na www.paliativa.ezdrav.si ter na e-naslovu szpmslovenija@gmail.com

Vabimo vas tudi k podpisu peticije.

Paliativna oskrba je osnovna človekova pravica. (klinkni na link)

Nagradni MemoHELP kviz

Želite preverite svoje znanje iz področja urjenja možganov?

In ob tem prejeti še lepe nagrade?

Potem ste vabljeni v našo spletno učilnico MemoHelp, kjer smo za vas pripravili MemoHELP kviz.

Spletna učilnica se nahaja na naslednji povezavi: http://www.umi.si/eucenje/login/index.php

Čaka vas 50 vprašanj iz področja urjenja možganov, krepitve spomina, dela s starostniki, zdrave prehrane,…

Za vse tiste, ki boste zbrali 90 točk ali več, smo pripravili zanimive nagrade. Splača se potruditi, saj na vas čakajo knjige, majice, priročniki MemoHelp v tiskani obliki, kape, kemični svinčniki in še mnogo zanimivih reči.

Vse kar morate storiti je, da nam pišete na info@umi.si ali memohelp@umi.si , da vam bomo dodelili geslo in uporabniško ime, s katerima boste lahko vstopali v spletno učilnico. V spletni učilnici vas poleg kviza čakajo tudi ogromno gradiva, ki vam bo v veliko pomoč pri reševanju.

 Obilo uspeha pri reševanju.

Usposabljanje za trenerje MemoHELP Ljubljana

17. in 18. 6., od 10.00 do 14.00

MKL, Knjižnica Otona Župančiča, mediateka

Na trening vabimo:

Člane MKL, ki jih zanima delo s starostniki.

Potek in trajanje:

Trening trenerjev traja 24 šolskih ur. Udeleženci bodo aktivno sodelovali tudi v e-učilnici.

Potrdila o usposobljenosti trenerjev:

Na zadnjem srečanju udeleženci opravijo izpit in pridobijo certifikat trenerja MemoHELP.

Prijave:

Obvezne prijave sprejemamo na 051 244 399 ali memohelp@umi.si do pričetka treninga trenerjev oziroma do zapolnitve mest.

Sklopi:

Smernice projekta MemoHELP, delo s starostniki, motnje spomina pri starostnikih, temelji uspešnega pomnjenja, pomnjenje imen in obrazov, pomnjenje številk, hrana za možgane, vaje za urjenje spomina, pedagoški pristopi in tehnike poučevanja, psihologija odnosov.

SiNAPSA Teden možganov ’13

V okviru mednarodnega Tedna možganov SiNAPSA, tokrat že desetič, v sodelovanju z drugimi organizacijami ponovno organizira vrsto dogodkov, od predavanj in delavnic, do projekcij filmov, tokrat z osrednjo temo “Na sledi razvoju”. Upamo, da se nam boste pridužili v odkrivanju lepot in skrivnosti možganov!

Dodatne informacije prejmete na spletni strani: http://www.sinapsa.org/TM ali preko elektronskega naslova: sinapsa@sinapsa.org

Ne spreglejte tudi nove vseslovenske akcije, ki jo najdete na: http://zamozgane.si/

 Vljudno vabljeni, da se pridružite dogodkom po celi Sloveniji.

Ekipa SiNAPSA